Kiropraktiikka ja Hermoratahieronta

Kiropraktiikka

(kreik. hiro praktikós, hoitaa käsillä)

Kiropraktiikka on manuaalinen hoitomuoto, joka vaatii hyvän koulutuksen ja runsaan määrän käden taitoa ja kokemusta. Se on tutkimukseen ja kokemukseen perustuva hoitoala, joka on erikoistunut tuki-ja liikuntaelimistön toiminnan tutkimiseen manuaalisen palpaation sekä liike-ja neurologisten testien avulla, ongelmien määrittelemiseen ja manuaaliseen hoitoon. Yleisimmin hoidon kohteena on selkäranka, mutta tutkiminen ja hoito kohdistetaan tarvittaessa myös muihin niveliin. Hoidon tukena käytetään manuaalista faskia- ja triggerpistehoitoa lihasjännitysten purkamiseksi ja hoidon tehostamiseksi.
Art Fysiossa Kiropraktikko D.C. Reijo Neva tekee yhteistyötä fysioterapeuttien ja hierojien kanssa. Analyysin ja hoidon jälkeen hän saattaa ohjata jatkokuntoutukseen ja harjoitusterapiaan Art Fysion muille terapeuteille. Vuosikymmenien yhteistyö Nevan ja fysioterapeuttien kesken on ollut aina hedelmällistä ja hyviä hoitotuloksia tuottavaa.

Lue lisää täältä.

 

Hermoratahieronta

Hermoratahieronta on käsin suoritettu lempeä, rentouttava hoitomuoto. Se on fysiologiaan perustuvaa kehon kuntoutusta, jolla autetaan kehon omia voimia korjaamaan vaivojen ja sairauksien syyt.

Monet ihmisiä piinaavat vaivat voivat johtua pitkittäis- tai poikittaishermotuksen pinnetiloista”. Pitkittäishermotus vaikuttaa käsien, jalkojen ja kasvojen lihaksiin. Vaivat ilmenevät esimerkiksi lihassärkyinä, nivelkipuina, tunnottomuutena, iskiaskipuina, lihaskouristuksina ja -kireyksinä, turvotuksena sekä kipu- ja jännitystiloina. Poikittaishermotus puolestaan vaikuttaa suoliston ja sisäelinten toimintaan. Seurauksena on monenlaisia vaivoja kuten ruoansulatusongelmat, levottomat jalat, migreeni, diabetes, unettomuus, väsymys ja niin edelleen.

Hoito aloitetaan viiden kerran sarjahoidolla. 4–7 päivän välein, jolloin saadaan kehon hermosolut aktivoitumaan hoidon vaikuttavuudelle. Tämän jälkeen hoito jatkuu 2–4 viikon välein usean kuukauden ajan. Hoitokertojen määrä vaihtelee vaivasta riippuen ja myös siitä, kuinka kauan vaiva on jatkunut.
Art Fysiossa hermoratahierontaa antaa kokenut osteopaatti D.O. ja koulutettu hermoratahieroja Auli Gagneur.

Lue lisää hermoratahieronnasta täältä.